Bemutatkozás

Amiben hiszünk, amiért teszünk…

A Szent György – hegy kis ékköve, az Angyal Pince a természetre, a borra és a kultúrára épülő sajátos világ, mely az évek során a Hajagos tanyával és a Rejtekkel kiegészülve alkot egységet.

Természetesen, tisztán, egyensúlyban…

A Szent György-hegyen és a Csobánc-hegy lábánál fekvő területeinken működő borászat és állattartás egyaránt a természetességre, a természet szeretetére alapozza működését. Munkánknak egyik sajátossága, hogy a magas szintű szakmai képzettség mellett folyamatosan tanulunk az élővilágtól, legfontosabb mesterünknek a természetet választva.

Irányelvünk, hogy nem teszünk erőszakot az élővilágon, s hiszünk abban, hogy a természetes folyamatok is terelhetők a megfelelő hozzáértéssel és odafigyeléssel, szükségtelenné téve minden a művi beavatkozásokat.

Szenvedélyesen figyeljük és csodáljuk az életet ezen az életteli helyen, a közvetlen környezetünkben, és szerte a nagyvilágban utazásaink során a különböző kultúrákban.

Mindazt, amit ebből megtanultunk szeretnénk átadni a hozzánk látogatóknak, egyszerűen, tisztán, természetesen.

4 helyszínen, számtalan programlehetőséggel várjuk vendégeinket, nálunk mindenki talál teret.

Magamról

Gyerekkoromra visszaemlékezve mindig is egy tanyára vágytam. Tanyán élni, a természet közelében, csendjében. Állatok között, dolgozva, érezni a kezemen, a bőrömön a föld illatát.

Nem követem a családi hagyományokat. Budapesti gyerekként szerencsés voltam, mert Budaörsön volt a „telek”, és a hétvégéket barackfákkal, ribizlivel, cseresznyével, egressel, rózsákkal, gazokkal, gyíkokkal, lapáttal és földdel tölthettem.

Amikor cseperedtem, gépészmérnök Apám azt mondta: „Kétféle ember létezik, az egyiknek olaj van a körme alatt, a másiknak föld. Úgy látszik, neked, fiam, föld lesz.”

Azt hiszem, így kezdődhetett.

Aztán jöttek a tanulmányok, az ifjú évek építkezése, és egyszer csak azt vettem észre, hogy eltávolodtam álmaimtól. Ekkor csöppent életembe a Szent György-hegy. Egyszer csak ott álltam egy ház előtt, és azt éreztem, megérkeztem, ez lesz az. Ebből lett a mai Pince, a Hegy déli oldalának legfelső utcájában.

A többi már jött magától, és immár 15 éve zajlik, történik. Nemrég elhatároztam, hogy nem nő nagyobbra a Pince. Kicsi marad, 1,5 hektár szőlőterület.

Hogy érezhessem a bőrömön a föld illatát.
(Angyal András – borász)

A Pincéről

A Pincéhez tartozó 1,5 hektáros szőlőterületen a borvidékre hagyományosan jellemző szőlőfajtákat gondozunk.

Szőlészeti és borászati munkánk minden mozzanatánál elsődleges szempont a természetes környezet megőrzése, a minimális beavatkozás elve és a magas minőség. Tőkéinket az első pillanattól kezdve kizárólag ökológiai szemlélettel gondozzuk, ültetvényeinkben nem használunk felszívódó növényvédőszereket, műtrágyákat, rovarirtó szereket.

Csaknem minden borunkat fahordóban erjesztjük és érleljük.

Az erjesztés, érlelés és a palackozás során a kénen kívül segédanyagot nem használunk.

A teljes szőlészeti, borászati és palackozási munkálatokat saját magunk végezzünk, így végig közvetlen kapcsolatban vagyunk készülő borainkkal.